-We´re off to Barcelona.

När ni läser detta kommer jag antagligen va någonstans på en 10 000 meters höjd ovan er och knapra i mig jordnötter med izze. På väg till ett varmare klimat.
Packat om min väska 3 gånger nu, p.ga av olika skäl, bränt ut mina bright eyes skivor, packat ner mina böcker, cd spelare, serier, godiset. Och sen de lite oviktigare sakerna som kläder och hygienarticklarna. Så antar att det är startskottet för mig att åka iväg, ni får ha det så bra hemma i kalla Sverige för er som faktiskt inte ska iväg. Ta hand om Skalman för mig och aa enjoy! puss 


We are nowhere and it's now

And for a ten minute dream in the passenger's seat
While the world was flying by
You haven't been gone very long
But it feels like a life time

It´s best kid if your true blue.

Vi måste göra något!.
Fick ett memmo av en kompis nyligen. Är kärleken abstrakt eller konkret? Han anser konkret, medans hon anser motsatsen.
Ur hans synvinkel: Kärleken är inte längre en känsla. Kärlek är ett konkret konstverk, en reklampelare som man går ut och skyltar med. Kärlek har alltid haft ett ytligt perpektiv.

Ur min lite mer positiva synvinkel: Kärleken är abstrakt. Eftersom det har med känslor att göra, är det en abstrakt handling. Men man kan bevisa kärlek på konkreta sett  typ som att säga man älskar någon, röra etc. Men det finns fortfarande en liten del som måste var abstrakt. Du måste mena vad du säger. Typ att du måste se in i ögonen och blicken måste fastna. Är man kär syns det.

Ur ert perspektiv:


När solen skiner emmellan.

Åh ida har det verkligen varit en sån där fin dag. en såndär vad heter det. ta-livet-som-de-kommer dag. Sån dag som livet bjuder på då och då när hon fått för sig att ge mig min paus. När allt glider på och mungiporna sitter uppe någonstans vid öronen. ( Där de hör hemma )
Tog en välförtjänt fikapaus med Vicky i stan idag först. Satt och snackade utanför ramen idag igen. Sånadära normala konversationer som brukar komma gå vilse efter ett tag.
Mkt mkt trevligt, när vi väl kom på att klockan va 5 och stan hade stängt för ett tag sedan, ( vi hade visst sutiit och fikat i 2 timmar istället ) ack och ve ida, ack och ve. Men men kom istället hem och fick reda på att Josefin var redo för gångspromenad i morgon bitti med prat och gos. Hur mysigt är inte det på en skala till ett och tio?
Och idag pratade jag med dig. Och du är fin. och mina mungipor har inte glidit ner ännu. kan du vara anledningen? eller har de bara fastnat. Och det är första gången på länge jag faktiskt log åt mamma idag, och tittade på pappa utan att skämmas, och kan du vara anledningen? Eller är jag bara glad.

Och varje dag jag pratar med er, så känns det som man genomgår samtals terapi. och jag slipper klura ut saker jag inte orkar. För ni finns där och ni skiner igenom de onda . Bara izze blir frisk så jag får gosa för snart bär det av izze. Barcelona mi amigo. Och jag älskar dig verkligen :)

Optimister för en dag.

god eftermiddag.

Varför ler alla nu? . Man går förbi en äldre dam och hon ler till en precis som man gått fram och kramat människan . och nej det är inte bara äldre damer som ler. Tonåringar! dessa okontrolerbara individer varav mig själv har faktsikt ett leende på läpparna! Trots läxor och det underbara höstväder försvinner och man får utslag på halsen p.ga sticksig halsduk, så ler dom fortfarande! Trots att det blir kallare och kallare och man måste ha på sig jacka och vantar så finns det ingen ledsen själ. Det får en typ att bli lite fundersam, var tar alla ledsna varelser vägen vintertid?. Gömmer de sig under dunjackorna och teckisarna för att sedan blomma upp till nästa vår? Och varför slutar alla problemen komma fram? Varför finns det ingen som har problem med livet längre?.

Och egentligen varför klagar jag? :)

I Must Belong Somewhere.



image11

But it all boils down to one quotable phrase
If you love something, give it away..







Myrorna.

        Arbetslivet.


        Myrorna ser ut att få en ganska enformig start trots allt.

  • Är där 9.48 prick. Väntar tills de öppnar. Först på plats.
  • jobbar. ( genom att hitta fina kläder )
  • shoppar.
  • lunchar.
  • pratar.
  • shoppar.
  • mellanmålar.
  • lägger undan saker man ska shoppa.
  • slutar 13.59
+ Rökpauser. telefonpauser, filosofipauser, gossippauser. De ända pauserna som är non existerande är  toalettpauserna som oroväckande inte hinns orkas med. Även de smarta kommentarerna kommer upp av mina o så klipska medarbetare.

Folk tror att det är kul att vara ett supergeni, men dom inser inte hur jobbigt det är att behöva stå ut med alla idioter i världen.




Och med det säger jag Go´natt.






A song to pass the time

Hösten. H-ö-s-t-en. Idag proade jag på myrorna, och kanske ja kanske issa har jag nu fått rabies i låret p.ga av bett från "anonym". Men men det går bort med sprit och handuk typ. Men annars var myrorna riktigt soft att prao på, 80 % av tiden bestod av shopping 4 % av övrigt arbete. ;)

På hemvägen bestämde jag mig att följa izze hem istället för att ta bussen när jag fick höst "pirret" igen. Ni vet den känslan som vänder hela magen ut-och-in och sedan In-och-ut igen.

Så jag satte på en gammal favorit i min samling. Lyssna och njut.

Penslor, stafflin och krita.

Åh nu har den fatala gymnasiehysterin fått tag i mig. Folk pekar åt olika håll medans jag står i mitten och håller kartan, försöker hitta rätt väg. Jag borde nog vara en av de största hysteristerna eftersom jag redan i 8 fick beslutsångest över vilket gymnasie jag skulle välja. Nu har vi bara 3 ynka månader innan vi måste bestämma oss om något sånt stort!? Bara jag som känner mig ytterst liten och obetydlig?.




Det är såna här tillfällen jag brukar ta en kopp sätta mig på golvet i mitt rum. Omringad av penslar, kritor staflin. Conor oberst - motion sickness i cd spelaren på högsta volym och helt enkelt låta penslen träffa ytan och vänta.
Det är såna här tillfällen som gör att jag på något vis redan vet vad jag vill bli. Redan vet att jag inte behöver oroa mig för gymnasiet.

Efter en stund är den där känslan som bortblåst. Och nu står jag här med ännu en tavla jag inte riktigt kan förklara utan vill bara ha en betydelse av.  Surrealismen är väl då underbar.  Tekning av:mig


image10


"When everything is lonely I can be my best friend." - Conor Oberst




Stressade Onsdagar

Detta medelande blev påverkat p.ga av mrs. X . Vi fungerar som motivationen till varandras bloggande typ som det goda samvetet  :)
Iaf Innebandy träning idag. Bestod av mig Izabelle och Sophie. MYCKET hängvina spelare om jag får säga. Eftersom ingen annan kom blev det bara träning med oss tre tränare . Haha lite pinsamm situation men sånt händer så att säga. Fick tid minska högen med läxor iaf. Kan nu klämma in en timmes fritid imorn mellan 16-17 (yes). Nu sitter jag här och teknar i all min fundersam. Försökt att tekna ner känslan lycka i en vecka nu. Resultatet kommer bli häpnadsväckande men men. Nu är det dags för pizza med innebandyn...
..ooohh, the sound is the word, the best we ever heard.

monday monday, monday..

Fick den där typiska måndags känslan idag igen. Ungefär den känslan man får när man steker pannkakor och den äntligen blir rättvänd. Yes. så även om det är måndag och man har 4 slitna dagar framför sig med inget annat än bortsprungen fritid och berg med läxor så får man ändå en behaglig känsla.
Åh, fast jag skulle inget annat än krypa ner med kaffe under en filt och bara prata bort hela morgonen. Så som jag brukade göra innan. tss.

Ska försöka bestiga mitt berg nu. godnatt.


Blod svett och tårar

För ungefär 10 timmar sedan satt jag rädd och sammanbiten på avbytarbänken i finalslutspel i dm. Nu sitter jag är 10 timmar efteråt med guldmedalj och träningsvärk ;) . Spelade innebandy dm i gällared i helgen. vi spelade 5 matcher varav vi vann 4 ( spelade mot gällared ) matcher och vi var grymt bäst. Bästa i hela halland kan jag faktiskt säga nu. och Ååh vilket lag vi var. När vi låg och gosade hela laget på gräsmattan i lördes och bara myste till musiken och sällskapet. Det är nästan man får death cab pirret i sig och måste bara prata och gosa. Jag älskar vårat lag och inställning vi har till allt och alla!. Grattis tjejer vi var bäst i helgen. Och det är nog inte något jag behöver intyga!


Let's not shit ourselves

Va på stan med izze idag. Mycket mkt trevligt, vi är smått kära i affären jämte den dyra gulliga fiket vid stora torg :)

Íaf när jag väl var inne istan så började jag tänka mkt på de jag och Bisse snackade om igår. Det där med andra världar etc etc. Såg en tjej hon såg liksom inte riktigt levande ut, lyssnade på musik och såg ut att vara ganska väck praktiskt taget. Hon såg mig i ögonen eftersom jag tittade på henne men hon gav liksom inte ut någon reaktion, helt utryckslös i ansiktet. Det var ganska underlig tanke med att tänka på att jag egentligen satt och pratade med izze. Men man kunde liksom se på henne att hon hade satt in sig i autoläge. Egentligen vandrade någonstans i nån annan värld. Underligt var folk tar vägen egentligen. Smyga iväg från den gråa vardagn.


Spiderman och visor.

Åh, ibland tittar hösten fram och ger en mina efterlängtade eftermiddagar.
Vaknade halv 8 i morse av att jag bokstavligen vaknade på fel sida av sängen " nämlingen på govlet". Kom till skolan då jag trots mina tappra försök att genomföra stordåd på en torsdag tappat bort nycklar, extranycklarna och nycklarna till extranycklarna samt 5 klädesplagg. Får höra av min gympalärare att vi ska trampa en halvs mil slinga genom skogen tills svetten rinner. *Yes tänker jag som varken hunnit ta med mig handuk eller vett denna morgon. De sista timmarna går förbi utan att jag märkt det dock och snart sitter jag på cyklen hem igen. 

"We tend to forget that happiness doesn't come as a result of getting something we don't have, but rather of recognizing and appreciating what we do have."

Får sedan veta att en underbar person vill fika och jag hamnar så småningon i stan. Hinner med ett kort träningspass innan jag beger mig hemmåt. Där jag spenderar den kvarstående timmen att prata telefon och tekna .
Man borde vara mer generös i utbudet av sådana dagar.

jackan steg 2.

image7

Screaming is bad for the voice, but good for the heart.

Jag och en kompis satt och snackade på gympan, då hon plötsligt började snacka om hennes döda mormor. Och hur dåligt hon mådde efter det etc. etc. Jag satt där i min ensamhet samtidigt som jag lyssnade jag intrigt, men efter ett tag kom jag bort iallafall i mina egna tankar. ( Något som jag anser vara av ren tankspriddhet och inte av oerfarna lyssnar egenskaper!) hon fortsatte och prata när jag då plötlsigt fick ur mig " fan va cooolt." Både hon och jag hoppade till när jag hade förstått vad jag slängt ut mig.  
Detta är mitt s.k " autoläge" Då inte jag längre är kvar i konversationen utan ställd på autopilot . Automatiskt säger jag ord som "fan va coolt" eller "aa" utan att lägga någon slags mening i orden. Eller ens vara närvarande. Är det bara jag eller märker man det?

ps. Nu kan ni följa min jackas gång :)image4


STEG 1.


RSS 2.0